Over
Stichting Help Syrie

Situatie Syrië

Vluchtelingen en ontheemden voorzien van basisbehoeften. Dat is waar Stichting Help Syrië zich sinds 2014 voor inzet. Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië in 2011, zijn er meer dan 6,3 miljoen mensen Syrië ontvlucht. Daarnaast zijn er in Syrië 6,7 miljoen ontheemden, mensen die op de vlucht zijn binnen de grenzen van hun eigen land. Voor deze mensen zijn basisbehoeften zoals onderdak, kleding, voedsel en schoon drinkwater niet vanzelfsprekend. Met behulp van onze vrijwilligers, inzamelpunten en donateurs verzamelen wij kleding, die we verdelen onder verschillende vluchtelingenkampen in en rondom Syrië. Daarnaast verzorgen wij ook voedselpakketten en drinkwater, dankzij financiële bijdrages van onze donateurs.

Onze visie

Een dak boven je hoofd, kleding van goede kwaliteit die je ook nog eens mooi vindt, meerdere maaltijden per dag en schoon kraanwater. Voor veel mensen is dit vanzelfsprekend.  Onze visie is dat vluchtelingen en ontheemden ook van deze basisbehoeften kunnen genieten. Dit willen we samen met jou doen. Kijk hier hoe je kunt helpen.

Oprichting Stichting Help Syrië

Stichting Help Syrië is begonnen in een woonkamer in Deventer, de woonkamer van het gezin van Shahin Mohammad. Shahin, die oorspronkelijk uit de stad Kamishli in Syrië komt, woont zelf al sinds 1995 in Nederland. Het raakte hem diep toen de burgeroorlog in Syrië de mensen en plekken die hij daar kende voor altijd veranderde. Hij en zijn gezin wilde iets kunnen betekenen voor de vluchtelingen in Syrië, dus verzamelden zij kleding, maakten er pakketten van en verzonden deze naar vluchtelingenkampen in Syrië. Al gauw raakten buren en bekenden op de hoogte van wat het gezin Mohammad deed en ontstond er een netwerk van mensen die wilden helpen met het inzamelen en inpakken van de goederen. In 2014 is de stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zo werd Stichting Help Syrië een feit.